⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 2–3 személyre:
1 0 0 g a r b o r i o r i z s
1 c s i p e t s ó
2 0 0 m l v í z
4 0 0 m l k ó k u s z t e j s z í n
5 0 g k ó k u s z v i r á g c u k o r
1 0 g c u k r o z a t l a n k a k a ó p o r
3 0 g k ó k u s z r e s z e l é k
a díszítéshez:
k ó k u s z r e s z e l é k
c s o k o l á d é f o r g á cs
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A rizst a vízzel és a sóval főzni kezdjük, kis lángon addig rotyogtatjuk, amíg a rizs a vizet fel nem szívja, ekkor felöntjük a kókusztejszínnel. Addig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul, majd hozzáadjuk a kókuszvirágcukorral összeforgatott kakaót és kókuszreszeléket. Pár percig még a tűzön hagyjuk, majd elzárjuk alatta a lángot, és fedővel letakarva kb. 10 percig pihentetjük. Poharakba adagoljuk, miután kihűlt, a tetejét kókuszreszelékkel és csokoládéforgáccsal díszítjük. Langyosan vagy jól lehűtve fogyasztható.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. májusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése