⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 20–22 db-hoz:
1 5 0 g l i s z t
2 5 g k u k o r i c a l i s z t
5 0 g p o r c u k o r
1 t e á s k a n á l s z í n t e l e n m a n d u l a k i v o n a t
1 0 0 g j é g h i d e g v a j
1 t o j á s s á r g á j a
a díszítéshez:
1 t o j á s f e h é r j e
k b . 2 0 0 g p o r c u k o r
1 t e á s k a n á l é t k e z é s i k e m é n y í t ő
p i r o s é t e l f e s t é k
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A kétféle lisztet és a porcukrot dagasztógép táljába szitáljuk. Hozzáadjuk a mandulakivonatot, nagy lyukú reszelőn belereszeljük a vajat, és a dagasztókarral morzsásra dolgoztatjuk. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, a tojássárgájával egyneművé gyúrjuk. Folpakba csomagolva 15 percre mélyhűtőbe tesszük.
Kb. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, rénszarvas alakú kiszúróval szaggatjuk. A leeső tésztadarabokat újragyúrjuk és -formázzuk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Tálcára szedve hagyjuk teljesen kihűlni.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Kisebb adagokban hozzáadjuk a keményítővel összeforgatott, átszitált porcukrot – lehet, hogy nem kell mind –, és sűrűn folyós masszává keverjük. Nejlonzacskóba töltjük, a sarkára apró lyukat vágunk. Díszítjük a süteményeket, majd a maradék cukormázat piros ételfestékkel színezzük, és megmintázzuk a rénszarvasok orrát. A kekszet a máz teljes dermedése után kínáljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. decemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése