Citromos aprósütemény 🍴


Hozzávalók kb. 30 db-hoz:
🍴   15 dkg liszt
🍴   12 dkg porcukor
🍴   10 dkg étkezési keményítő
🍴   1/2 csomag (6 g) sütőpor
🍴   10 dkg jéghideg vaj
🍴   2 citrom reszelt héja
🍴   2 tojássárgája
🍴   1-2 evőkanál tejföl
a mázhoz:
🍴   15 dkg porcukor
🍴   3-4 evőkanál frissen facsart citromlé
a díszítéshez:
🍴   durvára darabolt natúr pisztácia
🍴   szárított rózsabimbó aprítva

A liszt, a porcukor, a keményítő és a sütőpor elegyét tálas mixer edényébe szitáljuk. Nagy lyukú reszelőn belereszeljük a vajat, és a géppel morzsás állagúra dolgoztatjuk. Hozzáadjuk a citromhéjat és a tojássárgáját, 1-2 percig még kevertetjük a géppel, majd gyúródeszkára borítjuk. A tejföllel egyneművé gyúrjuk, cipóvá formáljuk, és folpakba csomagolva 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük.
Másnap lisztezett deszkán kb. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, tetszőleges kiszúróformákkal szaggatjuk. A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 13-15 perc alatt készre sütjük. Tálcára szedve hagyjuk teljesen kihűlni.
A porcukrot a citromlével alaposan elkeverjük. A süteményeket bevonjuk a mázzal, és mielőtt megdermed, meghintjük pisztáciával és rózsabimbóval.

Megjegyzések