Citromos aprósütemény



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 30 db-hoz:
1 5 0   g   l i s z t
1 2 0   g   p o r c u k o r
1 0 0   g   é t k e z é s i   k e m é n y í t ő
1 / 2   c s o m a g   ( 6   g )   s ü t ő p o r
1 0 0   g   j é g h i d e g   v a j
2   c i t r o m   r e s z e l t   h é j a
2   t o j á s s á r g á j a
1 – 2   e v ő k a n á l   t e j f ö l
a mázhoz:
1 5 0   g   p o r c u k o r
3 – 4   e v ő k a n á l   f r i s s e n   f a c s a r t   c i t r o m l é
a díszítéshez:
d u r v á r a   d a r a b o l t   n a t ú r   p i s z t á c i a
s z á r í t o t t   r ó z s a b i m b ó   a p r í t v a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A liszt, a porcukor, a keményítő és a sütőpor elegyét tálas mixer edényébe szitáljuk. Nagy lyukú reszelőn belereszeljük a vajat, és a géppel morzsás állagúra dolgoztatjuk. Hozzáadjuk a citromhéjat és a tojássárgáját, 1–2 percig még kevertetjük a géppel, majd gyúródeszkára borítjuk. A tejföllel egyneművé gyúrjuk, cipóvá formáljuk, és folpakba csomagolva 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük.
Másnap lisztezett deszkán kb. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, tetszőleges kiszúróformákkal szaggatjuk. A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 13–15 perc alatt készre sütjük. Tálcára szedve hagyjuk teljesen kihűlni.
A porcukrot a citromlével alaposan elkeverjük. A süteményeket bevonjuk a mázzal, és mielőtt megdermed, meghintjük pisztáciával és rózsabimbóval.


A receptet a Butlers támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. decemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése