⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 30 db-hoz:
1 5 0 g l i s z t
1 2 0 g p o r c u k o r
1 0 0 g é t k e z é s i k e m é n y í t ő
1 / 2 c s o m a g ( 6 g ) s ü t ő p o r
1 0 0 g j é g h i d e g v a j
2 c i t r o m r e s z e l t h é j a
2 t o j á s s á r g á j a
1 – 2 e v ő k a n á l t e j f ö l
a mázhoz:
1 5 0 g p o r c u k o r
3 – 4 e v ő k a n á l f r i s s e n f a c s a r t c i t r o m l é
a díszítéshez:
d u r v á r a d a r a b o l t n a t ú r p i s z t á c i a
s z á r í t o t t r ó z s a b i m b ó a p r í t v a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A liszt, a porcukor, a keményítő és a sütőpor elegyét tálas mixer edényébe szitáljuk. Nagy lyukú reszelőn belereszeljük a vajat, és a géppel morzsás állagúra dolgoztatjuk. Hozzáadjuk a citromhéjat és a tojássárgáját, 1–2 percig még kevertetjük a géppel, majd gyúródeszkára borítjuk. A tejföllel egyneművé gyúrjuk, cipóvá formáljuk, és folpakba csomagolva 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük.
Másnap lisztezett deszkán kb. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, tetszőleges kiszúróformákkal szaggatjuk. A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 13–15 perc alatt készre sütjük. Tálcára szedve hagyjuk teljesen kihűlni.
A porcukrot a citromlével alaposan elkeverjük. A süteményeket bevonjuk a mázzal, és mielőtt megdermed, meghintjük pisztáciával és rózsabimbóval.
A receptet a Butlers támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. decemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése