⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 35 szelethez, 20×30 cm-es tepsihez:
az alaphoz:
2 5 0 g h á z t a r t á s i k e k s z
2 5 0 g g e s z t e n y e p ü r é
5 0 g s á r g a b a r a c k l e k v á r
1 5 0 m l t e j
1 k u p i c a r u m
a krémhez:
1 c s o m a g ( 4 0 g ) v a n í l i a í z ű p u d i n g p o r
3 0 0 m l t e j
1 2 5 g v a j
1 2 5 g p o r c u k o r
a tetejére:
2 0 0 m l h a b t e j s z í n
1 c s o m a g ( 1 0 g ) h a b f i x á l ó
c u k r o z a t l a n k a k a ó p o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A háztartási kekszet durvára daraboljuk, összedolgozzuk az áttört gesztenyepürével, a lekvárral, a tejjel és a rummal. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és szép simára egyengetjük.
A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzákeverjük a pudingot. A krémet a kekszes alapra simítjuk, néhány órára hűtőbe tesszük.
A süteményt kockákra vágjuk, és a tejszínből a habfixálóval felvert kemény habbal díszítjük. Végül a tetejét leheletfinoman kakaóporral hintjük meg.
A receptet a Maroni támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. novemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése