⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4–6 személyre:
2 l i l a h a g y m a
1 k á p i a p a p r i k a
2 s a l á t a c u k k i n i
k b . 3 5 0 g k o k t é l p a r a d i c s o m
5 e v ő k a n á l o l í v a o l a j
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
s ó
1 / 2 c i t r o m
3 – 4 e v ő k a n á l a p r í t o t t z ö l d f ű s z e r ( p e t r e z s e l y e m z ö l d , m e t é l ő h a g y m a , m e n t a )
5 0 0 g c s i c s e r i b o r s ó - k o n z e r v
1 5 0 g f e t a s a j t
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A zöldségeket megtisztítjuk. A lila hagymát cikkekre, a paprikát nagyobb darabokra, a cukkinit bő 1/2 cm-es karikákra vágjuk. A paradicsommal együtt mindet sütőpapírral bélelt, lapos tepsire tesszük, meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, és meghintjük borssal. 210 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük, közben félidőben átforgatjuk.
Amíg sülnek a zöldségek, elkészítjük az öntetet. A maradék olívaolajat elvegyítjük a citrom kifacsart levével, ízesítjük sóval, borssal, és belekeverjük a zöldfűszert. A zöldségeket pár percig hűlni hagyjuk, majd összeforgatjuk a leszűrt csicseriborsóval és az öntettel.
A salátát tányérokra halmozzuk, a tetejére szórjuk a kockákra vágott fetát, és azonnal tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. novemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése