Aszalványgolyó



Hozzávalók 45-50 db-hoz:
10 dkg aszalt sárgabarack
10 dkg mag nélküli aszalt szilva
10 dkg mag nélküli datolya
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
1 vaníliarúd kikapart magjai
10 dkg arany mazsola
5 dkg dió
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál frissen facsart citromlé
2 evőkanál rum
a forgatáshoz:
kókuszreszelék
aprított fehér csokoládé
aprított mandula


A barackot, a szilvát és a datolyát késes aprítóval nagyobb darabokra aprítjuk. A többi alapanyagot is hozzáadva tovább pépesítjük mindaddig, amíg formálható masszát nem kapunk. Nedves kézzel kisebb diónyi golyókat formázunk, majd kókuszreszelékbe, fehér csokoládéba és mandulába forgatjuk. Jól lehűtve kínáljuk.


A receptet a Magosbolt támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. októberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése