Aszalványgolyó 🍴


Hozzávalók 45-50 db-hoz:
🍴   10 dkg aszalt sárgabarack
🍴   10 dkg mag nélküli aszalt szilva
🍴   10 dkg mag nélküli datolya
🍴   2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
🍴   1 vaníliarúd kikapart magjai
🍴   10 dkg arany mazsola
🍴   5 dkg dió
🍴   1 citrom reszelt héja
🍴   2 evőkanál frissen facsart citromlé
🍴   2 evőkanál rum
a forgatáshoz:
🍴   kókuszreszelék
🍴   aprított fehér csokoládé
🍴   aprított mandula


A barackot, a szilvát és a datolyát késes aprítóval nagyobb darabokra aprítjuk. A többi alapanyagot is hozzáadva tovább pépesítjük mindaddig, amíg formálható masszát nem kapunk. Nedves kézzel kisebb diónyi golyókat formázunk, majd kókuszreszelékbe, fehér csokoládéba és mandulába forgatjuk.
Jól lehűtve kínáljuk.

Megjegyzések