Édesburgonyás kelkáposzta-krémleves



Hozzávalók 4 személyre:
6 dkg vaj
1 nagy vöröshagyma
1 kisebb kelkáposzta (70–80 dkg)
1 nagyobb édesburgonya

frissen őrölt tarka bors
őrölt szerecsendió
1 l húsleves
2 dl kókusztejszín
a tálaláshoz:
pirított zsemlekocka


A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát kisebb, az édesburgonyát nagyobb kockákra vágjuk, a káposztát csíkokra metéljük. A felhevített vajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a káposztát és a burgonyát. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, és felöntjük a húslevessel. Felforraljuk, majd letakarva, kis lángon a zöldségek puhulásáig főzzük. A tűzről levéve pár percig állni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Újra felforraljuk, a kókusztejszínt hőkiegyenlítéses módszerrel hozzáadjuk, utánízesítjük. Pár percig még rotyogtatjuk, majd tányérokba merjük, és pirított zsemlekockával tálaljuk.


A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. szeptemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése