Édesburgonyás kelkáposzta-krémleves 🍴


Hozzávalók 4 személyre:
🍴   6 dkg vaj
🍴   1 nagy vöröshagyma
🍴   1 kisebb kelkáposzta (70–80 dkg)
🍴   1 nagyobb édesburgonya
🍴   
🍴   frissen őrölt tarka bors
🍴   őrölt szerecsendió
🍴   1 l húsleves
🍴   2 dl kókusztejszín
a tálaláshoz:
🍴   pirított zsemlekocka


A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát kisebb, az édesburgonyát nagyobb kockákra vágjuk, a káposztát csíkokra metéljük. A felhevített vajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a káposztát és a burgonyát. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, és felöntjük a húslevessel. Felforraljuk, majd letakarva, kis lángon a zöldségek puhulásáig főzzük. A tűzről levéve pár percig állni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Újra felforraljuk, a kókusztejszínt hőkiegyenlítéses módszerrel hozzáadjuk, utánízesítjük.
Pár percig még rotyogtatjuk, majd tányérokba merjük, és pirított zsemlekockával tálaljuk.

Megjegyzések