Arab datolyás golyó 🍴


Hozzávalók kb. 35 db-hoz:
a tésztához:
🍴   1 dl tej
🍴   1/2 csomag (3,5 g) szárított élesztő 
🍴   25 dkg liszt
🍴   12,5 dkg vaj
🍴   6,5 dkg porcukor
a töltelékhez:
🍴   20 dkg mag nélküli aszalt datolya
🍴   1 evőkanál olaj
🍴   őrölt fahéj
🍴   őrölt szegfűszeg
🍴   1/2 citrom reszelt héja
a tetejére:
🍴   porcukor


A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az élesztőt. A vajat elmorzsoljuk az átszitált liszttel és porcukorral, majd az élesztős tejet is hozzáadva egynemű tésztává állítjuk. Addig pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A datolyát az olajjal, a fűszerekkel és a citromhéjjal együtt késes aprítóban pépesítjük. A tésztából diónyi golyókat formálunk, a közepükbe 1-1 kávéskanálnyi tölteléket teszünk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, konyhai csipesszel megszurkáljuk, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése