a tésztához:
1 dl tej
1/2 csomag (3,5 g) szárított élesztő
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
6,5 dkg porcukor
a töltelékhez:
20 dkg mag nélküli aszalt datolya
1 evőkanál olaj
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
1/2 citrom reszelt héja
1 evőkanál olaj
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
1/2 citrom reszelt héja
a tetejére:
porcukor
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az élesztőt. A vajat elmorzsoljuk az átszitált liszttel és porcukorral, majd az élesztős tejet is hozzáadva egynemű tésztává állítjuk. Addig pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A datolyát az olajjal, a fűszerekkel és a citromhéjjal együtt késes aprítóban pépesítjük. A tésztából diónyi golyókat formálunk, a közepükbe 1-1 kávéskanálnyi tölteléket teszünk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, konyhai csipesszel megszurkáljuk, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
A receptet a Magosbolt támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. szeptemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése