Zöldborsóleves májgaluskával 🍴


Hozzávalók 6 személyre:
🍴   1 csomó újhagyma
🍴   kevés olaj
🍴   3–4 sárgarépa
🍴   2 petrezselyemgyökér
🍴   30 dkg zöldborsó (tisztítva mérve, fagyasztott is lehet)
🍴   
🍴   frissen őrölt fekete bors
🍴   ételízesítő
🍴   morzsolt majoránna
🍴   2 zsemle
🍴   tej
🍴   kb. 40 dkg csirkemáj
🍴   2 gerezd fokhagyma
🍴   2 tojás
🍴   aprított petrezselyemzöld
🍴   4–5 evőkanál zsemlemorzsa


A megtisztított újhagymát felkarikázzuk. A zöld szárrészt kevés olajon megpirítjuk, félretesszük. A többi hagymakarikát nagy lábasban néhány evőkanálnyi olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a megtisztított, vékony karikákra vágott sárgarépát, petrezselymet, valamint a borsót. Kb. 10 percnyi pirítás után felöntjük 2,5 l vízzel, fűszerezzük sóval, borssal és házi ételízesítővel. Nagy lángon felforraljuk, majd lefedve, kis lángon a zöldségek puhulásáig főzzük. Közben a zsemlét tejbe áztatjuk, a májat elkaparjuk. A kifacsart zsemléhez adjuk a májat, a tojást, ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majoránnával és petrezselyemzölddel. A zsemlemorzsa hozzáadásával egynemű masszává állítjuk össze, és pihenni hagyjuk. A főzési idő vége felé a levesbe szaggatjuk, pár perc alatt készre főzzük, közben még utánízesítjük.
Tálalásnál aprított petrezselyemzölddel szórjuk meg.