25 dkg liszt
1/2 csomag (6 g) sütőpor
1 kávéskanál só
néhány tekerésnyi tarka bors
25 dkg vaj
25 dkg füstölt sajt
3 tojássárgája
a tetejére:
tojásfehérje
szezámmag
lenmag
szezámmag
lenmag
A sütőporral elkevert lisztet gyúródeszkára szitáljuk, beleszórjuk a sót és a borsot. Elmorzsoljuk a vajjal és a reszelt sajttal, majd a tojássárgája hozzáadásával egynemű tésztává gyúrjuk. Pihentetés nélkül ujjnyi vastagra nyújtjuk, 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, tetejüket lekentem az enyhén felvert tojásfehérjével, megszórjuk szezám- és lenmaggal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése