⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 6–8 személyre:
1 ü v e g ( 7 2 0 m l ) m e g g y b e f ő t t
4 k i s e b b , s a v a n y k á s a l m a
1 l v í z
1 / 2 v a n í l i a r ú d k i k a p a r t m a g j a i
4 c i t r o m k a r i k a
ő r ö l t f a h é j
ő r ö l t s z e g f ű s z e g
k b . 3 e v ő k a n á l c u k o r
1 n a g y p o h á r ( 3 3 0 g ) t e j f ö l
k b . 3 e v ő k a n á l l i s z t
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A meggyet a levével együtt nagy lábasba öntjük. Az almát meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk, és a meggyhez adjuk. Felöntjük a vízzel, ízesítjük a vaníliával (a hüvelyt is beletehetjük), a citrommal, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a cukorral, és kis lángon főzni kezdjük. Közben a lisztet kézi habverővel elkeverjük a tejfölben. Miután a mártásalap felforrt, hőkiegyenlítéses módszerrel behabarjuk, néhány percig még rotyogtatjuk, végül sós vízben főtt burgonya és grillezett csirkemell mellé kínáljuk. (Tálalás előtt ízlés szerint a citromot és a vaníliahüvelyt eltávolíthatjuk a mártásból.)