Hozzávalók:
1,6 kg burgonya
5 dkg vaj
kevés olaj
2 vöröshagyma
só
frissen őrölt fekete bors
3–4 gerezd fokhagyma
bő 1 l alaplé
1 csokor kapor
1 citrom
2 dl tejföl
2 púpozott evőkanál étkezési keményítő
1 púpozott teáskanál reszelt torma
3–4 gerezd fokhagyma
bő 1 l alaplé
1 csokor kapor
1 citrom
2 dl tejföl
2 púpozott evőkanál étkezési keményítő
1 púpozott teáskanál reszelt torma
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, váltott vízben többször átmossuk. A kétféle hagymát megpucoljuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Nagy lábasban felhevítjük a vajat kevés olajjal, hozzáadjuk a vöröshagymát, megsózva pirítani kezdjük. Kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát is. Belekerül a burgonya, felöntjük az alaplével, óvatosan ízesítjük még sóval, és beletesszük az apróra vágott kapor felét. Letakarva, kis lángon a burgonya puhulásáig főzzük; a főzési idő felénél hozzáadjuk a citrom lereszelt héját is. 2 nagy merőkanálnyi burgonyát – a levével együtt – mély tálba szedünk, botmixerrel pürésítjük, és visszatesszük a lábasba. A tejfölt elkeverjük az étkezési keményítővel, hőkiegyenlítéses módszerrel besűrítjük vele a főzeléket. Pár percig kis lángon főzzük még, közben ízesítjük a tormával, kevéske sóval és őrölt borssal, a maradék apróra vágott kaporral. Magvas vagdalttal tálaljuk.