Hozzávalók:
20 dkg húsos császárszalonna
2 nagy vöröshagyma
50 dkg fehér csiperkegomba
50 dkg burgonya
2 húsos paprika
2 nagy paradicsom
őrölt pirospaprika
20 dkg húsos császárszalonna
2 nagy vöröshagyma
50 dkg fehér csiperkegomba
50 dkg burgonya
2 húsos paprika
2 nagy paradicsom
őrölt pirospaprika
só
frissen őrölt fekete bors
őrölt gyömbér
3 gerezd fokhagyma
húsleves vagy alaplé
2,5 dl világos sör
3 gerezd fokhagyma
húsleves vagy alaplé
2,5 dl világos sör
A zöldségféléket megtisztítjuk, a hagymát vékonyabb karikákra, a gombát vastagabb szeletekre vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, felszeleteljük, a burgonyát és a lehéjazott paradicsomot kockákra daraboljuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és kis lángon pirítani kezdjük (ha szükséges, tehetünk alá kevés olajat is). Miután félig megpirult, hozzáadjuk a hagymát, együtt pároljuk tovább. Rátesszük a gombát, és lassú tűzön, lefedve kb. 10 percig főzzük. Ekkor kerül bele a burgonya, a paprika és a paradicsom. Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, gyömbérrel és zúzott fokhagymával. A sör mennyiségét is figyelembe véve felöntjük annyi húslevessel, amilyen sűrű levest szeretnénk, és kis lángon készre főzzük.
Tipp: a sört a főzési idő vége felé adjuk hozzá, hogy az íze minél jobban érvényesüljön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése