Nyúlcomb vörösboros mártásban



Hozzávalók:
2 nyúl első és hátsó combjai
frissen őrölt fekete bors

kevés olaj
5 dkg füstölt szalonna
1 nagyobb vöröshagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 zellergumó
1 evőkanál liszt
2,5 dl vörösbor
2,5 dl víz
5–6 babérlevél
1/2 kávéskanál morzsolt kakukkfű
8 dkg paradicsompüré
2,5 dl tejföl
a tálaláshoz:
petrezselymes nokedli


A húst megtisztítjuk, bedörzsöljük sóval, borssal, olajjal. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és a petrezselymet karikákra, a vöröshagymát és a zellert 1 cm-es kockákra vágjuk. A szalonnát is hasonló nagyságúra kockázzuk, nagyobb lábasban sütni kezdjük. Rátesszük a combot, körös-körül megpirítjuk, majd kiszedjük. A pecsenyelében világosbarnára sütjük a zöldségeket, meghintjük liszttel, felöntjük a vörösborral és a vízzel. Felforraljuk, ízesítjük sóval, babérlevéllel és kakukkfűvel. Visszahelyezzük a fűszerezett mártásba a combot, és fedő alatt, kis lángon puhára főzzük. Kiszedjük a szószból, a visszamaradt alapból eltávolítjuk a babérlevelet, majd botmixerrel pürésítjük. A tűzre visszatéve elkeverjük benne a paradicsompürét és a tejfölt, és szép simára főzzük. A nyúlcombot tálra rakjuk, rámerjük a mártás, és petrezselymes nokedlivel tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014. áprilisi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése