Hozzávalók kb. 7 dl-hez:
3 dl kávétejszín
2 dl tejszín (30%-os)
3 (Bourbon) vaníliarúd
1 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék
15 dkg méz
1,5 dl vodka
A kétféle tejszínt lábasba öntjük, hozzáadjuk a fűszerkeveréket. A vaníliarudakat felhasítjuk, magjait a tejszínbe kaparjuk, majd beletesszük a vaníliarudakat is. Kis lángon, óvatosan felforraljuk. Amikor felforrt, elzárjuk alatta a lángot, és hagyjuk langyosra hűlni. Kézi habverővel alaposan eldolgozva belekeverjük a mézet és a vodkát. Miután teljesen kihűlt, átszűrjük, és jól lehűtve kínáljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014. decemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése