Ecetes sós stangli 🍴


Hozzávalók:
🍴   70 dkg liszt
🍴   1 csomag (12 g) sütőpor
🍴   2 teáskanál só
🍴   50 dkg vaj
🍴   12 evőkanál víz
🍴   2 evőkanál ecet (20%-os)
a tetejére:
🍴   1 enyhén felvert tojás
🍴   trappista sajt



A lisztet elvegyítjük a sütőporral, gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd a vízzel elkevert ecet hozzáadásával egynemű tésztává állítjuk össze. Letakarva 1 éjszakán át pihentetjük.
Másnap félujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Derelyemetszővel rudakra szabjuk, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő 15 perc alatt készre sütjük.



Forrás: Gerdi