Hozzávalók:
🍴 70 dkg liszt
🍴 1 csomag (12 g) sütőpor
🍴 2 teáskanál só
🍴 50 dkg vaj
🍴 12 evőkanál víz
🍴 2 evőkanál ecet (20%-os)
a tetejére:
🍴 1 enyhén felvert tojás
🍴 trappista sajt
🍴 trappista sajt
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd a vízzel elkevert ecet hozzáadásával egynemű tésztává állítjuk össze. Letakarva 1 éjszakán át pihentetjük.
Másnap félujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Derelyemetszővel rudakra szabjuk, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő 15 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Gerdi