16–18 szelet gépsonka
10 tojás
10 dkg párizsi
2 savanyú uborka
1 kisebb vörös- vagy lila hagyma
só
frissen őrölt fekete bors
1 evőkanál olaj
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál mustár
2–3 dl tejföl
1 teáskanál ételízesítő
2,5 dkg zselatinpor
1 evőkanál olaj
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál mustár
2–3 dl tejföl
1 teáskanál ételízesítő
2,5 dkg zselatinpor
9 tojást keményre főzünk, megpucoljuk, az őzgerincformát kibéleltem a sonkaszeletekkel. A tojást, a párizsit, az uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Összekeverjük, ízesítjük kevéske sóval és leheletnyi őrölt borssal. A maradék 1 tojást gépi habverővel alaposan elkeverjük a kis adagokban hozzáadott olajjal, végül hozzákeverjük a porcukrot, a mustárt, majd a tejfölt is. Langyosra melegítünk 1 dl vizet, feloldjuk benne az ételízesítőt. Ráöntjük a zselatinra, majd kis lángon, kevergetve tovább melegítjük addig, amíg a zselatin is feloldódik (forralni nem szabad). A tűzről levéve néhány percig kevergetjük, amíg langyosra nem hűl, ekkor a tejfölhöz keverjük. A tojásos masszára öntjük a zselatinos tejfölt, gyorsan elkeverjük, és a sonkaszeletekkel kibélelt formába halmozzuk. A tetejét szépen elegyengetjük, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kifordítjuk a formából, és vékony szeletekre vágva tálaljuk.