1,25 l pálinka
40 dkg méz
1 csomag (3 dkg) egész fahéj
1 csomag (3 dkg) egész szegfűszeg
2-2,5 cm gyömbér
Nagyobb, kb. 3 l-es befőttes üvegbe öntjük a mézet és a pálinkát. Hozzáadjuk a megmosott, meghámozott, vékonyra szelt gyömbért, a kb. 2 cm-esre tördelt fahéjat és a szegfűszeget. Addig keverjük, amíg a méz feloldódik. Az üveg tetejére nylon zacskót teszünk, befőttes gumival az üveg nyakához szorítjuk, hogy a pálinka ne tudjon párologni. Az első héten naponta kétszer, a következő időszakban naponta egyszer átkeverjük a gyógypálinkát. 1 hónap elteltével leszűrjük, üvegekbe töltjük, és ezzel fogyasztásra kész is. Az idő múlásával az üvegekben a pálinka tovább érlelődik. Szép, sötét színű, igen erős, fűszeres ízű pálinka a végeredmény.