Korhelyleves



Hozzávalók:
3–4 evőkanál olaj
1 közepes vöröshagyma
őrölt pirospaprika
őrölt fekete bors
babérlevél
50 dkg savanyú káposzta
4 virsli
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt


A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A savanyú káposztát néhány vágással tovább aprítjuk, hogy a szálak ne legyenek túl hosszúak. Az olajon nagy lábasban megfuttatjuk a hagymát, majd a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával. Hozzáajuk a felaprított káposztát, a tűzre visszatéve finoman átkeverjük és azonnal felöntjük szűk 2 l vízzel. Ízesítjük sóval és borssal, babérlevéllel. Nagy lángon felforraljuk, majd lefedve kis lángon bő 1/2 óráig főzzük. Akkor jó, ha a káposzta még kissé ropogós. A virslit felkarikázzuk, a fővő leveshez adjuk, és együtt főzzük tovább. A tejfölt elkeverjük a liszttel és kevéske vízzel, majd hőkiegyenlítéses módszerrel a leveshez adjuk. 2-3 percig kis lángon tovább rotyogtatjuk, ezalatt besűrűsödik. Friss kenyérrel tálaljuk.