⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
a palacsintához:
2 0 0 g l i s z t
2 t o j á s
3 0 0 m l t e j
1 c s i p e t s ó
1 t e á s k a n á l c u k o r
1 5 0 m l s z é n s a v a s á s v á n y v í z
2 e v ő k a n á l o l a j
a töltelékhez:
1 c s o m a g ( 4 0 g ) v a n í l i a í z ű p u d i n g p o r
1 c s o m a g ( 4 0 g ) e p e r í z ű p u d i n g p o r
1 l t e j
4 e v ő k a n á l c u k o r
3 0 0 g e p e r
a tetejére:
p o r c u k o r
t e j s z í n h a b
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
Kézi habverővel csomómentesre dolgozzuk a tojást, a tejet, a sót, a cukrot és a lisztet. 1/2 órát pihentetjük, majd beledolgozzuk az ásványvizet és az olajat. A tésztából felhevített serpenyőben kb. 10 palacsintát sütünk. A kétféle pudingporból 2–2 evőkanál cukorral és 500–500 ml tejjel a szokott módon sűrű pudingot főzünk, mindkettőt hagyjuk langyosra hűlni. Az epret megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Az első palacsintát megkenjük vaníliapudinggal, ráhelyezzük a következő palacsintát, amit eperpudinggal kenünk meg, és megszórjuk eperrel. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes hozzávaló el nem fogy – a tetejére palacsinta kerüljön. Néhány órára vagy 1 éjszakára hűtőbe tesszük. A tetejét tejszínhabbal díszítjük, és szeletekre vágva tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. májusi számában.