⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
1 k í g y ó u b o r k a
4 p a r a d i c s o m
1 l i l a h a g y m a
n é h á n y o l í v a b o g y ó
2 0 0 g f e t a s a j t
1 c i t r o m k i f a c s a r t l e v e
s ó
f r i s s v a g y m o r z s o l t o r e g á n ó
4 – 5 e v ő k a n á l o l í v a o l a j
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A zöldségeket tisztítás után apró kockákra vágjuk, keverőtálba tesszük. Az olívaolajat kevés sóval, oregánóval és a citromlével összekeverjük, a zöldségekre öntjük. (A sóval óvatosan bánjunk, mivel a feta is sós!) A sajtot is felkockázzuk vagy nagyobb darabokra morzsoljuk, a salátába forgatjuk. (Úgy is készülhet, hogy csak a felét keverjük a salátába, a másik felét – esetleg olajbogyóval együtt – a kész saláta tetejére halmozzuk.) Azonnal tálaljuk.