Hozzávalók 30 db-hoz:
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojás
10 dkg étcsokoládé
5 dkg sózott földimogyoró
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 csomag (6 g) sütőpor
20 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojás
10 dkg étcsokoládé
5 dkg sózott földimogyoró
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 csomag (6 g) sütőpor
20 dkg liszt
A csokoládét és a mogyorót késes aprítóval ledaráljuk – nem baj, ha maradnak benne nagyobb darabok. A vajat a porcukorral habosra keverjük, egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, majd fakanállal beleforgatjuk a csokoládés mogyorót, a sütőporral és a fahéjjal összeforgatott, átszitált lisztet. A masszából nedves kézzel kb. 22 g-os golyókat formázunk, és – mivel
terülni fognak – kellő helyet hagyva közöttük mindet sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. Előmelegített, 200 fokos
sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük, rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. májusi számában.