⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 100 db-hoz:
a tésztához:
5 0 0 g l i s z t
1 c s o m a g ( 1 2 g ) s ü t ő p o r
1 e v ő k a n á l s ó
2 5 0 g v a j
5 0 0 g t ú r ó
1 t o j á s
2 0 0 g t e j f ö l
a tetejére:
1 t o j á s
m a g k e v e r é k ( s z e z á m m a g , d a r á l t m a n d u l a , l e n m a g p e h e l y )
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
Az átszitált lisztet összeforgatjuk a sütőporral és a sóval, majd késes aprítóval összemorzsoljuk a vajjal. Lisztezett felületen alaposan összegyúrjuk az áttört túróval, a tejföllel és a tojással. Kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A leeső tésztadarabokat újragyúrjuk, -nyújtjuk és -szaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük az enyhén felvert tojással, megszórjuk magkeverékkel. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.