Könnyű túrós pogácsa 🍴


Hozzávalók kb. 100 db-hoz:
🍴   50 dkg liszt
🍴   1 csomag (12 g) sütőpor
🍴   1 evőkanál só
🍴   25 dkg vaj
🍴   50 dkg túró
🍴   1 tojás
🍴   20 dkg tejföl
a tetejére:
🍴   1 tojás
🍴   magkeverék (szezámmag, darált mandula, lenmagpehely)

Az átszitált lisztet összeforgatjuk a sóval és a sütőporral, majd késes aprítóval összemorzsoljuk a vajjal. Lisztezett felületen alaposan összegyúrjuk az áttört túróval, a tejföllel és a tojással. Kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A leeső tésztadarabokat újragyúrjuk, -nyújtjuk és -szaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük az enyhén felvert tojással, megszórjuk magkeverékkel. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.