Almás zellerkrémleves



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
1   n a g y o b b   z e l l e r g u m ó
2   k ö z e p e s   b u r g o n y a
1   n a g y o b b   a l m a
1   k ö z e p e s   v ö r ö s h a g y m a
2 – 3   e v ő k a n á l   o l a j
1 , 3   l   h ú s l e v e s
s ó
f r i s s e n   ő r ö l t   f e k e t e   b o r s
a tálaláshoz:
p i r í t o t t   s z e l e t e l t   m a n d u l a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A zellert és a burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk, falatnyi kockákra vágjuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházát eltávolítjuk, és a gyümölcshúst szeletekre vágjuk. A vöröshagymát tisztítás után apróra kockázzuk, kicsit megpirítjuk a felhevített olajon, majd hozzáadjuk a zellert. Kb. 10 percnyi párolás után beletesszük a burgonyát és az almát. Felöntjük a húslevessel, ízesítjük sóval és frissen őrölt fekete borssal. Amikor a zeller és a burgonya is puhára főtt (az alma ekkor már pépes), levesszük a tűzről, majd néhány perc elteltével botmixerrel pürésítjük. (Ha esetleg sűrűnek találjuk, húslevessel hígíthatjuk.) Visszatesszük a tűzre, és újraforraljuk. Tányérokba merve, pirított szeletelt mandulával megszórva tálaljuk.