⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
1 n a g y o b b z e l l e r g u m ó
2 k ö z e p e s b u r g o n y a
1 n a g y o b b a l m a
1 k ö z e p e s v ö r ö s h a g y m a
2 – 3 e v ő k a n á l o l a j
1 , 3 l h ú s l e v e s
s ó
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
a tálaláshoz:
p i r í t o t t s z e l e t e l t m a n d u l a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A zellert és a burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk, falatnyi kockákra vágjuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházát eltávolítjuk, és a gyümölcshúst szeletekre vágjuk. A vöröshagymát tisztítás után apróra kockázzuk, kicsit megpirítjuk a felhevített olajon, majd hozzáadjuk a zellert. Kb. 10 percnyi párolás után beletesszük a burgonyát és az almát. Felöntjük a húslevessel, ízesítjük sóval és frissen őrölt fekete borssal. Amikor a zeller és a burgonya is puhára főtt (az alma ekkor már pépes), levesszük a tűzről, majd néhány perc elteltével botmixerrel pürésítjük. (Ha esetleg sűrűnek találjuk, húslevessel hígíthatjuk.) Visszatesszük a tűzre, és újraforraljuk. Tányérokba merve, pirított szeletelt mandulával megszórva tálaljuk.