Tekert sajtos muffin



Hozzávalók 24 db-hoz:
1/2 dl langyos víz
1 dl langyos tej
1 csipet cukor
1 dkg friss élesztő
30 dkg liszt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt köménymag
1 dl olaj
1 tojás
1 dl kefir vagy tejföl vagy joghurt
15 dkg reszelt trappista sajt


A langyos vizet és a tejet összekeverjük, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Amíg dolgozik az élesztő, a dagasztógép táljába szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és a köményt. Amikor az élesztő szépen feljött, hozzáadjuk a liszthez az olajjal és a kissé felvert tojással együtt. Sima tésztává dagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk. Amikor szépen megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd ismét kelni hagyjuk. Kb. 1/2 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk, megkenjük a kefirrel, és megszórjuk a reszelt sajttal. Feltekerjük, 24 csigára vágjuk, majd az első adagot a papírkapszlikkal kibélelt muffintepsibe rakosgatjuk. Még 20 percig kelesztjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük – ugyanígy járunk el a másik 12 csigával is.