Hozzávalók 40 kisebb hotdoghoz:
4,4 dl tej
2 dkg cukor4,4 dl tej
4 dkg friss élesztő
60 dkg liszt
15 dkg rétesliszt
2 dkg só
2 dkg olaj
20 virsli
a tetejére:
1 tojás
A tejet langyosra melegítjük, és kb. 1,5 dl-ben feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen hagyjuk felfutni. A maradék tejet a dagasztótálba öntjük, hozzáadjuk az olajat. Rászitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a réteslisztet és a sót. Amikor az élesztő felfutott, a liszthez adjuk, és a dagasztóspirál segítségével egynemű tésztává dagasztjuk. (Nem túl lágy tészta lesz belőle.) A tésztát letakarva, meleg helyen 2 órát kelesztjük. Amikor megkelt, átgyúrjuk, és 4 cipóra osztjuk. A cipókat kelni hagyjuk, majd egyesével kb. 30x30 cm-es négyzetre nyújtjuk. A tésztából 10 db 3 cm széles tésztacsíkot vágunk, amivel körkörösen betekerjük a félbevágott virsliket. Sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe sorakoztatjuk a tekercseket, tetejüket lekenjük a felvert tojással, és újra kelni hagyjuk őket, kb. 1/2 óráig. Végül előmelegített, 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.