Meggyes trüffeltorta



Hozzávalók 26 cm-es kapcsos tortaformához:
a kakaós piskótához:
9 tojás
21 dkg cukor
3 dkg cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál olaj
21 dkg liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
a trüffel krémhez:
6 dl tejszín
60 dkg étcsokoládé (55 %-os)
2 evőkanál vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
a meggytöltelékhez:
20 dkg magozott meggy
2 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliás cukor


A torta sütése előtti napon a krémhez a tejszínt felforrósítjuk (de nem forraljuk fel!), tovább melegítve feloldjuk benne a csokoládét. A tűzről levéve elkeverjük benne a kétféle cukrot. Miután lehűlt, hűtőben 1 éjszakát pihentetjük.
Másnap a hűtőből kivéve elektromos habverővel alaposan kihabosítjuk, krémesítjük. A meggyet felaprítjuk, majd elkeverjük a kétféle cukorral, és állni hagyjuk. Végül a torta töltése előtt jól lecsepegtetjük. 
A piskótához 3 lapot sütünk. 3 tojást kikeverünk 7 dkg cukorral, jó habosra, krémesre. Hozzáadunk 2 evőkanál olajat, és még ezzel is elektromos habverővel verjük 1-2 percig. Ezután hozzászitáljuk 7 dkg liszt, 1 dkg kakaó és 1/3 csomag (4 g) sütőpor elegyét, és fakanállal óvatosan összeforgatjuk. Végül a masszát a sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) A fentiek szerint megsütjük a másik 2 lapot is. Miután kihűltek, eltávolítjuk az aljukról a sütőpapírt, és összeállítjuk a tortát.
Tortatálra helyezzük az első lapot, megkenjük a trüffel krém kb. 1/4-ével, majd megszórjuk a lecsepegtetett meggy felével. Rátesszük a második lapot, és finoman összenyomjuk. Ezt a műveletet még egyszer megismételjük. Végül befedjük a harmadik lappal, a torta tetejét és oldalát vékonyan bevonjuk krémmel, majd tortafésűvel díszítjük az oldalát. A maradék krémet nyomózsákba tesszük, és díszítjük a torta tetejét.