3 közepes karalábét megtisztítunk, meghámozunk, és nagy lyukú reszelőn lereszelünk. (Tipp: én a Russell Hobbs konyhai robotgépének reszelő fejével szoktam pillanatok alatt felaprítani.)
Nagyobb lábasban felhevítünk 30 g kókuszolajat, majd rátesszük a karalábét, és kis lángon, a saját levében párolni kezdjük. Kb. 10 percig főzzük, közben néha megkeverjük, nehogy leégjen – eközben felforralunk 2 l alaplevet. A félkész karalábét meghintjük frissen őrölt fekete borssal, és rászórunk 1 púpozott evőkanál lisztet. Elkeverjük, rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, kóstolás után ízesítjük sóval és ételízesítővel. Kis lángon, lefedve kb. 1/2 órát főzzük.
Közben mély tálban felverünk 2 tojást, ízesítjük sóval, aprított petrezselyemzölddel, hozzáadunk 50 ml tejet és kb. 115 g lisztet. Könnyű galuskatésztát készítünk belőle – nem kell nagyon kidolgozni, elég, ha egyneművé keverjük. (Tipp: Ha túl hígnak találjuk, tegyünk még hozzá lisztet, ha pedig túl sűrű, akkor tejjel hígítsuk – az állaga függ a tojások nagyságától és a liszt minőségétől is. Galuskatészta készítéséhez nekem leginkább a kézi habverő vált be, leginkább ezzel lehet szép, egynemű, csomómentes tésztát keverni.) A levest nagy lángra tesszük, és amikor szépen forr, galuskaszaggató segítségével beleszaggatjuk a tésztát. Kb. 5 percig főzzük, majd behabarjuk: 2 dl tejfölt kézi habverővel mély tálban elkeverünk, szedünk hozzá 2–3 merőkanál levest, merőkanalanként szépen eldolgozva a levest a tejföllel. Az így felmelegített tejfölt a kész levesbe öntjük, felforraljuk, majd kis lángon még 2–3 percig rotyogtatjuk, hogy az ízek összeérjenek. Azonnal tálaljuk. Sok sikert és jó étvágyat hozzá! 😉