CSIRKEMELL CUKKINIS SÁRGARÉPAÁGYON


Hozzávalók 2-3 személyre

  • 1 nagy csirkemellfilé
  • frissen őrölt tarka bors
  • 2-3 evőkanál Barco kókuszolaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes, zsenge cukkini
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 dl Del Coco kókusztejszín
  • frissen őrölt tarka bors
  • 2 kávéskanál provence-i fűszerkeverék

a tálaláshoz:

  • kenyér (elhagyható)




  • A húst felszeleteltem, enyhén klopfoltam, sóztam, borsoztam.
  • A felhevített kókuszolajon, közepes lángon a szeletek mindkét oldalát pirosra sütöttem, majd papírtörlőre szedve félretettem.
  • A megpucolt fokhagymát vékony szeletekre vágtam, a cukkinit és a megtisztított sárgarépát gyufaszál vastagságúra daraboltam.
  • A visszamaradt zsiradékban pirítani kezdtem a fokhagymát, majd hozzáadtam a zöldségcsíkokat.
  • Roppanósan puhára pároltam, közben a kókusztejszínt elkevertem a fűszerekkel, és a zöldséghez adtam.
  • Pár percig rotyogtattam, majd beleraktam a csirkemellet, és további 5 percig főztem.
  • Azonnal tálaltam, kenyeret lehet kínálni hozzá.



A recept hozzávalóit a KókuszVilágnál tudjátok beszerezni, és megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin júniusi számában.