Mézes-mustáros-sörös csirkecomb



Hozzávalók:
8 csirkefelsőcomb
2 evőkanál ételízesítő
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fekete bors
2 evőkanál magos mustár
6–7 gerezd fokhagyma
2–3 evőkanál méz
1 üveg (330 ml) fehér sör


Kis tálkában összekeverjük az ételízesítőt, a gyömbért, a borsot, a mustárt és a megpucolt, zúzott fokhagymát. A húst megtisztítjuk, alaposan bekenjük a mustáros keverékkel, és zárható edényben kb. 2 órára hűtőbe tesszük. A combokat akkora tepsibe rendezzük, amekkorába pontosan beleférnek, majd ráöntjük a mézzel elkevert sört. Előmelegített, 180 fokos sütőben, letakarva 1 órán át pároljuk. Végül a fóliát eltávolítva, a húsdarabokat időnként megfordítva és a pecsenyelével locsolgatva szép pirosra sütjük.