Mézes-mustáros-sörös csirkecomb


Hozzávalók:

  • 8 csirke felsőcomb
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 2 evőkanál magos mustár
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál méz
  • 1 üveg (330 ml) fehér sör




  • Kis tálkában összekevertem az ételízesítőt, a gyömbért, a borsot, a mustárt és a megpucolt, zúzott fokhagymát.
  • A húst megtisztítottam, alaposan bekentem a mustáros keverékkel, és zárható edényben kb. 2 órára hűtőbe tettem.
  • A combokat akkora tepsibe tettem, amekkorába pontosan beleférnek, majd ráöntöttem a mézzel elkevert sört.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben, letakarva 1 órán át pároltam.
  • A fóliát eltávolítva, a húsdarabokat időnként megfordítva és a pecsenyelével locsolgatva szép pirosra sütöttem.