Cukkinigombóc


Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

  • 2 közepes (kb. 60 dkg) cukkini
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt tarka bors

a sütéshez:

  • olaj

a tálaláshoz:

  • mediterrán típusú saláta




  • A cukkinit megmostam, a végeit levágtam.
  • Meghámoztam – ez zsengeségfüggő – és eltávolítottam a magházát.
  • A zöldséghúst kis lyukú reszelőn lereszeltem, besóztam, és 15 percig állni hagytam.
  • Apró lyukú szűrőn jól lecsepegtettem.
  • Hozzákevertem a zsemlemorzsát, az enyhén felvert tojást, a megpucolt, zúzott fokhagymát, ízesítettem borssal.
  • Diónyi gombócokat formáztam belőle, és bő, forró olajban mindet aranybarnára sütöttem.
  • Mediterrán salátaágyon tálaltam. (A saláta készülhet paprikából, paradicsomból, uborkából, lila hagymából, fetából és olajbogyóból, sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítve, olívaolajjal és kevés citromlével meglocsolva.)



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin júniusi számában.

Megjegyzések