Egyszerű málnás jégkrém



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 15 db-hoz:
2 5 0   g   m á l n a
4   e v ő k a n á l   n y í r f a c u k o r
4   k i s   p o h á r   ( 4 × 1 5 0   g )   n a t ú r   j o g h u r t
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A málnát megtisztítjuk, a nyírfacukor felével összeforraljuk, 1–2 percig kis lángon rotyogtatjuk. A joghurtot elkeverjük a maradék nyírfacukorral. A kihűlt gyümölcspépet és a joghurtot jégkrémformákba adagoljuk, és készre fagyasztjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése