Áfonyás-juharszirupos palacsinta

Palacsintázunk? :) A bejegyzés írása közben jöttem rá, hogy ma három éve kezdtem a blogot írni, úgyhogy - torta híján - szeretettel látlak benneteket egy kis áfonyás-juharszirupos palacsintára. :) A tavalyi nagy buli után idén csak így, nagyon szolidan emlékezem meg az évfordulóról. Mostanában kevés idő jut a blogra, de ahogy látom, sokan vagyunk ezzel így. :) Köszönöm, hogy látogattok, olvastok, hogy "beszélgetünk" és hogy tanulhatunk egymástól. :) Jövőre, veletek, ugyanitt! :) A palacsinta receptje megjelent a Kifőztük Magazin júliusi számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
a palacsintához:

  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál juharszirup
  • 5 dkg vaj
  • 1,2 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 6 g sütőpor
  • 15 dkg áfonya

a sütéshez:

  • kevés olaj

a tálaláshoz:

  • 3-4 dkg vaj
  • juharszirup




  • A tojásokat kettéválasztottam, a sárgájukat ízesítettem sóval, elkevertem a juharsziruppal és a felolvasztott, de már nem meleg vajjal.
  • A tejet és a sütőporral elvegyített lisztet felváltva, kisebb adagokban a tojásos masszához kevertem, végül beleforgattam a tojásfehérjékből felvert kemény habot is. (Sűrű nokedlitészta állagúnak kell lennie.)
  • Kis teflonserpenyőben kevés olajat hevítettem, és a szokottnál vastagabb, kb. 11 cm átmérőjű palacsintákat sütöttem a masszából úgy, hogy miután a tésztát a serpenyőbe szedtem, megszórtam áfonyaszemekkel, majd megfordítva a másik oldalát is megsütöttem.
  • A palacsintákat egymásra rétegeztem (nekem ebből a mennyiségből 8 palacsintát sikerült sütnöm), közéjük és a torony tetejére is kis darabka vajat tettem.
  • A juharszirupot külön kínáltam hozzá, de a desszert tetejét is meglocsolhatjuk vele.


Megjegyzések