PÁROLT KÁPOSZTA



Hozzávalók:
  • 1 kg lila káposzta (fehér is lehet)
  • 1/2 vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál cukor
  • só, őrölt köménymag, őrölt feketebors
  • 1 evőkanál 10%-os ecet

  • A káposzta torzsáját kivágtam, majd a fejet vékonyra vágtam (gyalulni is lehet).
  • A hagymát megtisztítottam, és vékonyan felszeleteltem.
  • Az olajat nagy lábasba öntöttem, és a cukrot 2-3 perc alatt világosra karamellizáltam rajta.
  • Először a hagymát, majd a káposztát kevertem bele.
  • Néhány percnyi pirítás után megsóztam, az őrölt köménnyel és kevéske őrölt borssal fűszereztem.
  • Lefedve, kis lángon, időnként megkeverve puhára pároltam.
  • Végül az ecettel ízesítettem.
  • Sült pecsenyékhez, különösen libához (mint nálunk) és malachoz illő köret.