Vaníliakrémes túrós palacsinta



Hozzávalók kb. 24×16 cm-es, ovális sütőtálhoz:
a palacsintához:
1 tojás
1 nagy csipet cukor
20 dkg liszt
2,5 dl víz
2,5 dl laktózmentes tej
3 evőkanál olaj + kevés a sütéshez
a sütőtálhoz:
3 dkg laktózmentes vaj
a töltelékhez:
50 dkg laktózmentes túró
5 dkg porcukor
1 evőkanál vaníliás cukor
2 evőkanál vaníliakivonat
5 dkg mazsola
1 narancs finomra reszelt héja
a krémhez:
4 tojássárgája
2 evőkanál vaníliás cukor
4 dl laktózmentes főzőtejszín


A palacsinta hozzávalóiból csomómentes tésztát keverünk, és a szokott módon megsütjük a palacsintákat. A sütőtálat kikenjük a vajjal.
A túrót villával átörjük, alaposan elkeverjük az átszitált porcukorral, a vaníliás cukorral, a vaníliakivonattal, a mazsolával és a narancshéjjal. Megkenjük az első palacsintát, kettéhajtjuk, feltekerjük, és a sütőtálba állítjuk. Ugyanígy járunk el a többi palacsintával és töltelékkel is. Előmelegített, 170 fokos sütőben, grill fokozaton átmelegítjük.
Közben elkészítjük a krémet: a tojássárgáját a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd vastag aljú lábasban a tejszín hozzáadásával kis lángon besűrítjük. A sütőből kivett palacsinta öntjük a forró krémet, és azonnal tálaljuk.


A receptet a Mizo támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. augusztusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése