Toroskáposzta



Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
2 evőkanál sertészsír
frissen őrölt fekete bors
őrölt kömény
morzsolt majoránna
4–5 babérlevél
kb. 1 kg savanyú káposzta
őrölt pirospaprika


A megtisztított húst falatnyi darabokra vágjuk, a káposztát átöblítjük, lecsepegtetjük. Olyan lábasban, amit sütőbe is be tudunk tenni, felhevítjük a zsírt, rádobjuk a húst. Körbepirítjuk, közben ízesítjük sóval, borssal, kevés köménnyel, majoránnával és a babérlevéllel. Amikor egyenletesen megpirult, kevés vizet öntünk alá, felforraljuk, és lefedve előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük. Félpuhára pároljuk, közben többször megkeverjük, ha szükséges, pótoljuk a folyadékot. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, fűszerezzük őrölt paprikával, és továbbra is lefedve, a folyadékot szükség szerint pótolva, időnként átforgatva készre pároljuk. Azonnal tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. januári számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése