Kelt palacsinta



Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
8 dl langyos tej
1 púpozott evőkanál porcukor
2 dkg friss élesztő
3 tojás
50 dkg liszt
1 csipet só
a sütéshez:
kevés olaj
a tálaláshoz:
juharszirup
mogyorókrém
lekvár


1 dl tejben feloldjuk a porcukrot, belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. A tojást kézi habverővel enyhén felverjük, beledolgozzuk a lisztet, a sót, a maradék tejet és a felfutott élesztőt. Kb. 45 percig állni hagyjuk. 12 cm-es serpenyőben kevés olajat hevítünk, és 1 merőkanálnyi tésztát adagolunk bele. Kis lángon előbb az egyik, majd a másik oldalát is megsütjük. Így járunk el a többi tésztával is. A kelt palacsintát juharsziruppal, mogyorókrémmel vagy lekvárral tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. novemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése