Tejszínes csokoládétorta



Hozzávalók 23 cm-es kapcsos tortaformához:
a tejcsokoládés krémhez:
3 dl tejszín
20 dkg cukormentes tejcsokoládé
5 g 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1/2 csomag (1 dkg) zselatin fix
a fehércsokoládés krémhez:
2,5 dl tejszín
15 dkg cukormentes málnás fehér csokoládé
1/2 csomag (1 dkg) zselatin fix
a tésztához:
10 dkg vaj
10 dkg cukormentes étcsokoládé
1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 teáskanál azonnal oldódó kávépor
2 tojás
a tejszínes réteghez:
4 dl tejszín
5 g 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
a díszítéshez:
cukrozatlan kakaópor



A sütést megelőző este a csokoládé oldódásáig melegítjük a tejszínt, a tejcsokoládét és az édesítőszert. Miután langyosra hűlt, tálba öntjük, és éjszakára hűtőbe tesszük. Ugyanígy járunk el a másik adag tejszínnel és a fehér csokoládéval is.
Másnap a tojásfehérjéből a robotgép habverőjével kemény habot verünk. Gőz fölött összeolvasztjuk a vajat, az étcsokoládét, az édesítőszert és a kávét. A gőzről levéve hagyjuk majdnem teljesen kihűlni. A robotgép keverőtáljába öntjük, és a krémkeverő fejjel alaposan elkeverjük benne a tojássárgáját. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, és a masszát az alján sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük, a formában hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt eltávolítjuk, a tésztát visszatesszük az időközben elmosogatott tortaformába.
A tejcsokoládés masszát a robotgép habverőjével kihabosítjuk, közben beledolgozzuk a zselatint. A tésztára simítjuk. Ugyanígy járunk el a fehércsokoládés masszával és a zselatinnal, a tejcsokoládésra simítjuk. A tejszínt az édesítővel kemény habbá verjük, sima végű habzsákból 2 rétegben a fehércsokoládés rétegre adagoljuk. A tortát néhány órára hűtőbe tesszük, végül eltávolítjuk a tortakarikát, és a desszertet kakaóval meghintve tálaljuk.


A receptet a Russell Hobbs támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. márciusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése