Marcipános-fehércsokoládés pite


Hozzávalók 23 cm-es pitéhez:
a krémhez:
1 dl tejszín
10 dkg fehér csokoládé
2 zselatinlap
25 dkg mascarpone
a tésztához:
22,5 dkg liszt + kevés a nyújtáshoz
5 dkg porcukor
15 dkg jéghideg vaj
1 tojás
a töltelékhez:
20 dkg marcipán
5 dkg vaj
2 tojás
1/2 kávéskanál sütőpor
3,5 dkg liszt
2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
1/2 dl tej


A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk és felolvasztjuk benne a csokoládét, majd a felpuhult zselatint. Hagyjuk langyosra hűlni, elkeverjük a mascarponével, és a szilikon formába öntjük. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap nagyobb tespsit sütőpapírral bélelünk, rátesszük a lyukacsos sütőkeretet. A lisztet összeforgatjuk a porcukorral, tálas mixer edényébe szitáljuk. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, morzsásra dolgoztatjuk. A tojással egyneművé gyúrjuk, enyhén lisztezett felületen kerek lappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőkeretet. A túllógó részeket levágjuk.
A marcipánt és a vajat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kézi mixerrel kihabosítjuk a tojással. Fakanállal beledolgozzuk a sütőporral és kakaóval összeforgatott lisztet, végül a tejjel lazítjuk. A tésztára öntjük, szépen elegyengetjük, és előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. Eltávolítjuk a keretet, óvatosan a pitére fordítjuk a fehércsokoládés "sipkát", és szeletekre vágva kínáljuk.


A receptet a Cookori.com támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. májusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése