Hozzávalók 2 személyre:
10 dkg szezámfusilli
só
2,5 dkg vaj
1–2 gerezd fokhagyma
10 dkg dió
a tálaláshoz:
tejföl
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük, leszűrjük.
A fokhagymát megpucoljuk, a dió nagy részét ledaráljuk, a maradékot durvára aprítjuk, félretesszük. A felhevített vajon illatosra pirítjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a darált diót, majd beleforgatjuk és átmelegítjük a tésztát – közben ízlés szerint még sózhatjuk.
Tányérokra adagoljuk, durvára tört dióval és langyosra melegített tejföllel tálaljuk. Önmagában is finom, de köretként is fogyaszthatjuk.
A receptet a Wise Pasta támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. májusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése