Szalonnás burgonyaropogós



Hozzávalók kb. 18 db-hoz:
80 dkg burgonya

5 dkg húsos füstölt szalonna
8 dkg rétesliszt
1 teáskanál gyros-fűszerkeverék
1 tojássárgája
a sütéshez:
kevés olaj


A burgonyát megmossuk, héjában, enyhén sós vízben puhára főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd megpucoljuk, burgonyanyomón áttörjük. Elkeverjük az apró kockákra vágott szalonnával, a rétesliszttel, a fűszerkeverékkel és a tojássárgájával, ízlés szerint sózzuk. Kb. 5 dkg-nyi adagokat gombócokká formálunk, mindet enyhén ellapítjuk. 
Nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a szilikon palacsintasütő-formát. A mélyedésekbe 1-1 előkészített tésztalepényt teszünk, teáskanállal szépen elegyengetjük, hogy egyenletesen töltsék ki a formát. Pár percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalukon is néhány percig pirítjuk. 
Önmagában vagy köretként tálaljuk.


2 megjegyzés:

  1. Muffinformában sütőben vajon sikerülhet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsánat a késői válaszért. :( Igen, szerintem sikerülhet, én enyhén olajoznám/zsíroznám a mélyedéseket. :)

      Törlés