⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
5 0 0 g s á r g a r é p a
2 e v ő k a n á l o l í v a o l a j
s ó
1 z ö l d k a l i f o r n i a i p a p r i k a
4 k i s e b b p a r a d i c s o m
1 0 0 g m a d á r s a l á t a
2 0 0 g f e l k o c k á z o t t f e t a s a j t
1 0 0 g f e k e t e - e r d e i s o n k a
p ó r é h a g y m a c s í r a
az öntethez:
2 k i s p o h á r ( 2 × 1 2 5 g ) n a t ú r j o g h u r t
2 g e r e z d z ú z o t t f o k h a g y m a
s ó
a tálaláshoz:
m a g v a s k e n y é r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A sárgarépát meghámozzuk, hosszában ketté-, majd ferdén kb. 1 cm széles csíkoka vágjuk. Összeforgatjuk az olívaolajjal és kevés sóval, sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és 190 fokon kb. 30 percig sütjük. Közben a paradicsomot cikkekre, a paprikát kisebb kockákra daraboljuk. Tálba halmozzuk a salátát, a paradicsomot, a paprikát, a kihűlt sárgarépát, óvatosan összekeverjük. Az öntet hozzávalóit elvegyítjük. A salátát tányérokra rendezzük, a zöldségek közé dugdossuk a feltekert sonkaszeleteket, megszórjuk a fetával és póréhagymacsírával. Magvas kenyérrel és az öntettel kínáljuk.
A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. novemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése