Hozzávalók:
8 dl kókusztejszín
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 csipet só
10 dkg nyírfacukor
a tálaláshoz:
pirított kókuszcsipsz
Az étkezési keményítőt kevés kókusztejszínnel elkeverjük. A maradék tejszínt a sóval és a nyírfacukoral kis lángon felolvasztjuk, majd hőkiegyenlítéses módszerrel beledolgozzuk a keményítős elegyet. Állandó keverés mellett újra felforraljuk, és a masszát hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Zárható edényben 1 éjszakára hűtőbe tesszük, másnap fagylaltgéppel kikevertetjük.
Tálkákba adagolva, szárazon pirított kókuszcsipsszel meghintve tálaljuk.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. augusztusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése