Sütőtökös-dióbundás palacsinta



Hozzávalók 7 db-hoz:
a palacsintához:
20 dkg liszt
1 tojás
1 csipet só
1 evőkanál cukor
3 evőkanál olaj + kevés a sütéshez
2,5 dl tej
2,5 dl víz
továbbá:
40–50 dkg sült sütőtökpüré
1–2 evőkanál méz
1 evőkanál frissen facsart citromlé
a bundázáshoz:
5–6 dkg liszt
3 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
5 dkg darált dió
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
porcukor



A palacsinta hozzávalóiból csomómentes tésztát keverünk, 1/2 órát pihentetjük. Tapadásmentes serpenyőben, néhány csepp olajon 7 nagyobb (kb. 25 cm átmérőjű) palacsintát sütünk, alufóliával letakarva hagyjuk kihűlni.
A sütőtökpürét ízesítjük a mézzel és a citromlével. Megkenünk 1 palacsintát, mindkét oldalról középig behajtjuk, majd feltekerjük. Így járunk el a többi alapanyaggal is. A tekercseket a lisztbe, a felvert tojásba és a dióval összeforgatott zsemlemorzsába panírozzuk. Bő, forró olajban mindet aranyszínűre sütjük.
Hidegen, porcukorral gazdagon meghintve tálaljuk.



A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. októberi számában.