1,2 kg csirkemellfilé
só
kevés olaj
a töltelékhez:
50 dkg darált sertéshús
4 zsemle
tej (a zsemle áztatásához)
4 tojás
25 dkg darált, főtt natúr gesztenye
só
frissen őrölt fekete bors
őrölt szerecsendió
A filét nyitott szeleteléssel úgy vágjuk be, hogy mindet 1-1 nagy szeletté tudjuk széthajtani, majd mindkét oldalukat sózzuk.
A töltelékhez a zsemlét tejbe áztatjuk, alaposan kicsavarjuk. A darált húshoz adjuk a tojással és a gesztenyével együtt, ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. A hússzeleteket egyenként beolajozott alufóliára helyezzük. Tölteléket halmozunk rájuk, elterítjük rajtuk, majd a fólia segítségével mindet feltekerjük, és becsomagoljuk. Tepsibe rakjuk, kevés olajat öntünk alájuk, és 200 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. Az alufóliát eltávolítva a húst visszatesszük a sütőbe, és még 30-40 percig pirítjuk. Miután langyosra hűlt, felszeleteljük, burgonyapürével és vörösborban párolt aszalt szilvával tálaljuk.
A receptet a Maroni támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. májusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése