⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
1 0 0 g á r p a g y ö n g y ( g e r s l i )
1 z e l l e r g u m ó
5 0 g v a j
1 e v ő k a n á l l i s z t
7 5 0 m l h á z i p a r a d i c s o m l é
1 , 5 l v í z
s ó
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
1 v ö r ö s h a g y m a
b a r n a c u k o r
b a l z s a m e c e t
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
Az árpagyöngyöt legalább 1 órára – vagy akár 1 éjszakára – hideg vízbe áztatjuk, a zellert megpucoljuk, gyufaszálnyira gyaluljuk. A zöldjéből keveset felaprítunk a tálaláshoz, a többit csokorba kötjük. A vajat felhevítjük, a liszt hozzáadásával rántást készítünk. Felengedjük a paradicsomlével és a vízzel. Kevergetve, közepes lángon felforraljuk, közben ízesítjük sóval, borssal, cukorral és balzsamecettel, valamint hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymát is. Miután felforrt, belekerül a gyalult és a csokorba kötött zeller, valamint a leszűrt gersli, majd kis lángon készre főzzük.
A főzési idő vége felé még utánízesítjük, eltávolítjuk a zellerzöldcsokrot, majd a levest az apróra vágott zellerzölddel meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése