Aranymazsolás tésztalepény



Hozzávalók kb. 25x36 cm-es tepsihez:
25 dkg fodros nagykocka tészta
10 dkg arany mazsola
15 dkg vaj
3 tojás
10 dkg cukor
1 teáskanál vaníliás cukor
1 citrom
2 dl tejföl
45 dkg kefir
5 dl tej
a sütőformához:
kevés vaj
zsemlemorzsa
a díszítéshez:
idénygyümölcs


A tepsit kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.
A tésztát összeforgatjuk a mazsolával, egyenletesen a tepsibe szórjuk. A vajat megolvasztjuk, kicsit hűni hagyjuk. A tojást krémesre keverjük a kétféle cukorral és a citrom reszelt héjával, majd hozzádolgozzuk a langyosra hűlt vajat. Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tejfölt és a kefirt, végül hozzáadjuk a tejet is. A masszát a mazsolás tésztára öntjük, és előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 35 perc alatt szép aranyszínűre sütjük. Langyosan vagy jól lehűtve szeleteljük, porcukorral meghintve, lime-szeletekkel díszítve kínáljuk.


A receptet a Molnár tészta támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. márciusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése