Fiákergulyás



Hozzávalók:
2 nagyobb vöröshagyma
3–4 evőkanál olaj
80 dkg marhalábszár
4–5 gerezd fokhagyma
8 g sűrített paradicsom
őrölt pirospaprika

frissen őrölt fekete bors
házi ételízesítő
petrezselyemzöld
3 sárgarépa
4 nagyobb burgonya
1–2 paradicsom


A kétféle hagymát megpucoljuk, a húst kb. 1,5 cm-es kockákra daraboljuk.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és megdinszteljük a felhevített olajon. A tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, és felöntjük kevés vízzel. A tűzre visszatéve sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát és a paradicsompürét. Kis lángon, a vizet szükség szerint pótolva addig főzzük, amíg a hús majdnem teljesen puha nem lesz. Hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott sárgarépát, a felkockázott burgonyát és a cikkekre vágott paradicsomot (akit zavar, előzetesen távolítsa el a héját). Felöntjük kb. 1,5 l vízzel, felforraljuk, majd kis lángon készre főzzük. Közben utánízesítjük, és a főzési idő vége felé a durvára tépkedett petrezselyemzöldet is hozzáadjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése