Szőlős darapuding 🍴


Hozzávalók 8 pohárhoz:
🍴   1 l fehérszőlőlé
🍴   1 citrom
🍴   10 dkg cukor
🍴   12 dkg búzadara
🍴   2,5 dl tejszín
a tetejére:
🍴   szőlő
🍴   dió
🍴   citromfű


A szőlőlevet ízesítjük a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, valamint a cukorral. Közepes lángon felforraljuk, hozzáadjuk a búzadarát, és állandó kevergetés mellett, alacsony hőfokon néhány perc alatt megfőzzük. Időnként megkeverve hagyjuk teljesen kihűlni, majd beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot. Poharakba, tálkákba adagoljuk.
Teflonserpenyőben, zsiradék nélkül diót pirítunk, majd amikor kihűlt, durvára daraboljuk. A krém tetejét kirakjuk megmosott, félbevágott szőlőszemekkel, megszórjuk dióval.
Jól lehűtve kínáljuk, tálalás előtt citromfűlevélkékkel díszítjük.