40 dkg liszt
1 púpozott teáskanál só
40 dkg vaj
15 dkg füstölt sajt
25 dkg trappista sajt
1 dl víz
a tetejére:
1 tojás
A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót, beledaraboljuk a hideg vajat, elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a kétféle reszelt sajtot és a vizet, és egynemű tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva hűtőben pihentetjük 2 órán át. Lisztezett gyúródeszkán 3-4 mm vékony téglalappá nyújtjuk, derelyevágóval 2 cm széles és 5 cm hosszú rudakra szabjuk. A közepüknél egyszer megcsavarva sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, enyhén felvert tojással lekenjük. Előmelegített, 210 fokos sütőben 11-12 perc alatt készre sütjük.